Cake Factory Blog

Geleneksel Kahvaltının Vazgeçilmezi: Menemen Tarifi
menemen
Geleneksel Kahvaltının Vazgeçilmezi: Menemen Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 büyük soğan (isteğe bağlı)
  • 2-3 yeşil biber (sivri biber veya yeşil biber çeşitlerinden biri)
  • 2-3 domates
  • 4-5 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Öncelikle soğanı soyun ve ince doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın, çekirdeklerini temizleyin ve ince halkalar halinde doğrayın. Domatesleri yıkayın ve rendeleyin veya küp küp doğrayın.
  2. Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Eğer kullanacaksanız, doğranmış soğanı yağda kısık ateşte pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Soğanlar pembeleştiğinde doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler yumuşayıncaya kadar kavurun.
  4. Ardından rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  5. Baharatları, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin (isteğe bağlı olarak). Baharatları eklerken menemenin acılığını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Yumurtaları kırın ve karıştırıcı bir spatula veya kaşıkla, yumurtalar iyice karışıp pişene kadar karıştırın. Yumurtaları fazla karıştırmadan bırakırsanız, menemenin içinde yumurta beyazı ve sarısı belli parçalar halinde görünür.
  7. Beyaz peyniri küp küp doğrayın ve menemenin üzerine serpin (isteğe bağlı).
  8. Menemeni birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  9. Sıcak olarak servis yapın. Genellikle taze ekmek veya simit ile servis edilir.

Menemen, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir ve çok hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Afiyet olsun!